Meeuwes Landbouw
De ter velde staande gewassen:
- Aardappelen (friet en/of pootaardappelen)
- Granen (tarwe en/of gerst)
- Suikerbieten
- Uien
- Wortels
- Graszaad
Certificering
Uiteraard voldoet ons bedrijf aan alle gestelde normen, zoals onder meer de verplichte teeltregistratie en/of certificering voor voedselveiligheidsnormen en Global-GAP. Alle productiehandelingen worden geregistreerd, van zaai tot oogst. Daarmee blijft de certificering gegarandeerd en kan ons bedrijf de geproduceerde producten blijven leveren. Kortom, de certificering vormt een garantie voor de afnemer en een kwaliteitswaarborg van de producent, oftewel een ‘license to produce’.
In ons bedrijf maken we gebruik van machines met GPS-signaal en/of computerbesturing. Waar nodig zijn de machines gekeurd door de SKL en/of DSM. Tegelijkertijd staat ook het milieu bij ons hoog in het vaandel. Zo zullen we er alles aan doen om de omgeving er iedere zomer en winter zo mooi mogelijk uit te laten zien. Daardoor geniet u van het mooie Groninger landschap met haar velden en gewassen.
Gewassen
De hoeveelheid hectares willen wel eens per gewas verschillen. Dit hangt onder meer af van het jaar en perceelsgrootte. Voor de aardappelen en suikerbieten hanteren we een ‘1 op 4 bouwplan’. Dat houdt in dat eens in de 4 jaar op hetzelfde perceel aardappelen en/of suikerbieten worden verbouwd.
Voor de wortels en uien gebruiken we in ieder geval een ‘1 op 6 rotatie’ en waar mogelijk (bij voorkeur) een ‘1 op 7 rotatie’ in het bouwplan.
Om tot een kwalitatief hoge norm te kunnen komen maken we gebruik van een jong machinepark. Ons bedrijf blijft investeren in mens en materiaal. Kortom, uw voedsel is onze zorg.
Het weer
Een oud gezegde is ‘Het weer is onze werkgever’. Dit is in hoge mate waar. Als agrarische onderneming is ons bedrijf afhankelijk van het weer, zoals bijvoorbeeld bij de planning van onze werkzaamheden. Zo kan het gebeuren dat ’s morgens vanwege regen kantoorwerk en/of schuurwerk wordt verricht, waardoor ’s middags, ’s avonds en soms ’s nachts de werkzaamheden verricht worden die door eerdere regen nog niet hebben kunnen plaatsvinden. Door de nieuwste technieken toe te passen proberen we het verschuiven van de planning tot een minimum te beperken. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden worden bronnen als het KNMI, Meteoconsult of het regionale weerbericht soms meerdere keren per uur, maar in elk geval meerdere keren per dag, geraadpleegd. Vanuit de tractoren kan de buienradar worden geraadpleegd.
Tot slot:
Geen boeren geen eten, no farmers no food.
De agrarische sector: voor landschap, energie en voedsel.